Spørg Bolius

Kan vi udvide solcelleanlægget og gemme strømmen på batteri?

Hej Bolius

Vi har et solcelleanlæg, der lige er rundet 10 år, på 6.4kWp med 6kW inverter. Inverteren stoppede med at virke i sommers, og grundet lang leveringstid blev den repareret. Alt er nu velfungerende.

Kan man udskifte inverteren til en ny type og forberede til batteridrift?

Vi har elbil og jordvarme, og vi vil sagtens kunne bruge energien, når solen er gået ned. Må man evt. sætte flere paneler op, overvejer at supplere 30% ekstra, hvis den nye inverter forbliver på max 6kWp?

Med venlig hilsen
Erik V

Hej Erik V

For at kunne lagre strøm fra solcellerne, skal du have en hybrid-inverter. Der findes mange modeller på markedet, så det er vigtigt, du finder en model, der passer med dit eksisterende ”gamle” anlæg. For det er ikke alle, der gør. 
 
Som udgangspunkt kan du godt udvide dit anlæg. Men fordi der gennem tiden har været en række forskellige afregningsmetoder, er det også forskelligt, hvilke muligheder du har. Tidligere var der en max grænse på størrelsen på 6 kWp. Den er der ikke på nye anlæg i dag. Men måden du afregnes, har betydning for, hvordan du kan udvide.

Jeg vil anbefale, du kontakter Energistyrelsen, før du træffer en endelig beslutning. Læs mere her: Ændring af anlæg | Energistyrelsen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden