Spørg Bolius

Klinker og fliser i bad og køkken allerede løse i kun 4 år gammelt hus, entreprenørens ansvar?

Hej

Vi har bygget nyt hus, og har boet i det i 4 år. Byggeriet er opført via AB-Forbruger, og vi har kun har 1-års gennemgang. Ved denne gennemgang fik vi skiftet nogle løse klinker.

Gennem det sidste år har vi opdaget, at flere klinker i køkken/alrum og badeværelse er blevet løse - nogle så meget at de lyder "hule" når man går på dem eller når vanddråberne i brusekabinen rammer dem.

Kan vi kræve at entreprenøren udbedrer dette?

Vi mener ikke, at 4 år er særlig lang tid de kunne holde.

Med venlig hilsen

Annette og Henrik

Hej Annette og Henrik

Tak for dit spørgsmål. Det lyder ikke så godt.

I skal selvfølgelig se at få meldt dette forhold til den ansvarlige entreprenør, for ja, det kan I bestemt godt kræve at entreprenøren skal udbedre.

Ofte handler det om, at der er lagt et slidlag mellem betonen og klinkerne, og at det er dette mellemlag der smuldrer. Enten fordi der er brugt et forkert produkt, (som eksempelvis ikke tåler gulvvarme) eller fordi man ikke har sikret underlaget med grundig rengøring og støvbinding/priming.

Er der ikke dette mellemlag, kan de samme problemer med manglende vedhæftning så ligge i selve fliseklæberen. Igen at man eksempelvis ikke har brugt en fleksibel klæber som er egnet til gulvvarme.

Klinkerne skulle gerne sidde der uden problemer de første 50-80 år. Så med fejl fra start og videre efter 4 år, er der noget galt.

Meld det til entreprenøren. Og hvis de afviser må I søge hjælp hos en byggesagkyndig, eller gå direkte videre til syn og skøn, (med hjælp fra advokat).

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden