Spørg Bolius

Løse fliser i 6 år gammel hus, kan vi stille krav til typehusfirmaet?

Til Bolius

Bygget nyt hus for 6 år siden. Kontrakten er underlagt ABT93. Ved 5-års eftersynet var der blandt andet løse fliser (hul klinkende lyd, når man bankede på dem) på flisegulvet. Disse blev skiftet.
Nu oplever vi flere løse fliser (andre steder).
Kan det gøres gældende overfor Typehusfirmaet, som har bygget huset eller kan der ikke længere gøres krav gældende.

mvh Thomas

Hej Thomas

Den er og vil blive lidt svær her på det 6. år. Men reelt skal det meldes til dem, og reelt bør de udbedre det.

Som forbruger har man normalt 10 års garanti, eller rettere ens krav kan rettes frem til det 10. år, under den normale forældelsesfrist.

Man kan måske komme ind i en diskussion om hvorfor klinkerne sætter sig løse. Men det er ikke et ukendt fænomen, at klinkerne over tid kan sætte sig løse.

Det handler typisk om de store klinker, og de mørkere klinker. Og særligt dem der ligger udsat ved store terrassedøre og vinduespartier, hvor solens varme kan skabe store spændinger i klinkerne.

Der kan også være en række andre årsager, lige fra dårlig klæbning, forkert udlægning osv. osv. som først manifesterer sig senere.

Set i lyset af husets historik med klinkerne bør I godt kunne melde dem, OG kræve dem udbedret.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden