Spørg Bolius

Købt fuldt byggemodnet byggegrund, men skelbrønd mangler - hvem skal betale den udgift?

Hej Bolius

Jeg har købt en byggegrund som iflg. mægler var fuldt byggemodnet. Husbyggeriet er påbegyndt og i den fase bliver jeg af entrepreneur bekendt med, at der mangler en såkaldt skelbrønd.

Ny er mit spørgsmål - er sådan en skelbrønd ikke en del af byggemodningen af byggegrunden?

Til historien høre, at sælger af min byggegrund også ejede en ubebygget grund overfor min, som der i 2017 blev opført et hus på og som siden også blev solgt af samme sælger som af min grund. På denne ejendom var der ligeledes samme problematik omkring skelbrønd. Sælger burde vel derfor være klar over at det ikke var nok, at der var indført vand/kloak/gas på grunden, og således var bekendt med at der således var en yderligere forpligtelse ifm. byggemodningen af min grund.

Sådan en skelbrønd koster immervæk omkring kr. 14.000 + moms inkl. montering, og den udgifter påhviler nu mig som byggeherre. Det er jeg selvsagt meget modstander af at skulle betale.

Hvordan forholder jeg mig?

Hej hej

Jo, normalt vil jeg også mene, at en skelbrønd og diverse stikledninger definerer en byggemodnet grund. Men, men , ikke altid. Hvad står der i din købskontrakt af grunden?
Står der, at grunden er født med diverse stikledninger, herunder kloakledninger og skelbrønd, så skal den selvsagt stå der.

Står der derimod, ikke noget om skelbrønd (eller andre ting) så kan man ikke forvente at det er med. Om sælger/mægler så ikke skulle/burde have gjort dig opmærksom på dette, det er så noget andet, og så begynder spørgsmålet at blive juridisk.

Jeg ville da fremlægge dette krav til mægler/sælger, at mene at det burde være en del af en fuldt byggemodnet grund. Men tjek din købsaftale først.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Åke E:son Lindman, fotograf
  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden