Spørg Bolius

Kondens og fugt i udestuen - ventilation eller affugter?

Hej Bolius.

Jeg er ved at opføre en uopvarmet udestue hvor jeg så småt er ved at være færdigh. Dog har jeg et mindre problem med kondens fugt her når det er koldt. Udestuen står på støbt fundament og med 100mm isolering i vægge og 5 lags thermo tag og 2lags thermo vinduer m.ventiler.

Mit spørgesmå er så hvad er den bedste løsning på dette problem. Ville det være mekanisk ventilation med evt friskluftventil i den modsatte ende eller direkte en affugter eller måske en hel 3 ting?

Mvh Sonny.

Hej Sommy

Jeg vil langt heller anbefale ventilation i stedet for affugter. Hvordan det lige skal gøres kan jeg have svært ved at pege på. men mekanisk ventilation, vil nok også på sigt være en fornuftig overvejelse. Om sommeren kan der også blive voldsomt varmt i udestuer, og i perioder vil det være rart at kunne skabe ventilation, uden at have vinduer og døre åbne (bl.a. af indbrudsmæssige grunde)

Du har måske set vores lille artikel om udestuer, men ellers er der lidt ekstra ting at huske på: 14 hyppige spørgsmål og svar om udestuer

Og mere her:Udestuer

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden