Krav til ny dør mellem hus og garage?

VI har et parcelhus/scanwo-bjælkehus fra 2006 med garage tilbygget i 2011 i direkte forlængelse af huset. Alle dele af huset er over 2,5 fra skel.
Vi har pt. ingen dør mellem hus og garage, men det vil vi gerne have.
Er der brandkrav el. andre krav til en sådan dør?
Kan se hos SKAT at håndværkerfradrag ikke kan benyttes til etablering af nye døre - men man kan vel sige at en dør fra garagen øger tilgængeligheden for handicappede (og de tiltag er jo fradragsberettigede) eller er det mon for kreativt til SKAT. og skal man mon i givet fald lave rampe, bred dør mv. Det er vel ikke noget krav at der aktuelt skal bo handicappede i huset?
mvh. Henrik V

Kære Henrik V.
Er  garagen  sammenbygget med huset skal bygningerne være adskilt med en konstruktion, der er udført mindst som bygningsdel klasse EI 30 (ikke bærende BD-bygningsdel 30) Konstruktionen skal føres op i tæt forbindelse med den yderste tagdækning.
Dør mellem hus og garage eller udhus skal udføres mindst som dør klasse EI2 30-C (BD-dør 30).
Jeg tør ikke sige om i kan benytte håndværkerfradraget, det vil nok komme an på en samlet vurdering af husets adgangsforhold, jeg synes i skal forhøre jer hos den lokale skattemyndighed hvordan de fortolker punktet  "Forbedringer af boligens tilgængelighed for handicappede"

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på klimasikring

Undgå skader fra skybrud og stormflod

Vi sætter fokus på klimasikring af boligen, fordi en række analyser har slået fast, at danskerne i fremtiden kan få større problemer med oversvømmelser efter fx skybrud eller stormflod.

Se aktuelle varsler om skybrud eller stormflod.

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vis resten af forsiden