Spørg Bolius

Laminatgulv i nyt hus knirker, firma vil udbedre ved at lime samlinger - er vi nødt til at acceptere den løsning?

Hej Bolius

ifm. nybyggeri hvor vi har laminatgulv i hele huset på nær bryggers og bad, har vi reklameret til gulvfirmaet over at gulvet i hele huset knirker rigtig meget!!!(lydfil vedhæftet) - gulvfirmaet har anerkendt reklamationen som en fabriksfejl, og de vil umiddelbart tilbyde at tage gulvet op, lime det i alle samlinger, og ligge det ned igen...herefter skulle gulvet ikke længere knirke..

Vi er umiddelbart IKKE tilfredse med den løsning, idet vi har bestilt et gulv som kan klikkes og ikke et gulv der skal limes. Gulvfirmaet siger de er i deres ret til at udbedre gulvet... det er ialt ca. 130 m2 det drejer sig om. Har de ret eller er vi i vores gode ret til at der skal ligges et helt nyt gulv.

Nedenstående tekst er fra firmaets hjemmeside som beskriver produktet:

"XXX serien er med sine hele 12 mm og ekstra lange med en lille fas hele vejen rundt om hver planke, der virkelig giver det optimale "look" for den der ønsker det optimale plankegulv. Netop tykkelse og størrelse sikrer ekstra stabilt gulv og overfladen understreger samtidig dit eksklusivt valgte gulv. Sammen med højeste slidstyrke og garanti er du sikret mange år frem i tiden. Især velegnet til lidt større rum, hvor der ønskes hele planker. Monteres med klik-systemet Express og kan anvendes i butiks- og kontorlokaler."

SPAR AFLASTNINGSPLADEN: Vær opmærksom på, at grundet tykkelsen på 12 mm, så kan gulvet med fordel monteres direkte ovenpå varmefordelingsplader. Trykaflastningspladen kan spares væk = hurtigere montering.

På forhånd mange tak for hjælpen.

venlig hilsen

Hanne J

 

Hej Hanne

Det lyder ikke godt. Jeg har dog kun læst din forklaring, da der ikke var en lydfil vedhæftet.

Jeg har rigtig mange sager med knirke og ”knasende” gulve for tiden, og har haft det. Men jeg synes der er en lille stigende tendens.

I mange tilfælde handler det mere om underlaget end selve gulvbrædderne, men dette havde leverandøren have råbt højt op om, hvis det var tilfældet tænker jeg.

Man kan godt lime gulvbrædderne sammen, men jeg tvivler ærligt talt på, at dette bliver godt. Ved at lime indbygger man en større risiko for, at der kan opstå revnedannelse i mellembrædderne. Træet og gulvet bevæger sig jo i takt med temperatur- og fugtændringer. Men ved at lime kan der ske svigt ved ”kædens svageste led” og dermed kan der komme en stor revne ét sted eller flere steder på sådanne gulve, hvor den svageste limning, så giver efter. Men ellers er kliksystemet jo en form for fast binding på højde med lim.

Jeg forstår godt jeres bekymring ved at tage gulvene op. Den er også velbegrundet, da der jo netop kan ske skader i den forbindelse. Der vil næsten altid ske skader, og så skifter man enkelte brædder ud, med risiko for en farveforskel mellem nye og gamle brædder.

De er rigtigt nok i deres gode ret til at udbedre manglen. Men det er vigtigt, at der så laves en meget grundig forventningsafstemning, skriftligt. Eksempelvis:

Hvad gør vi bagefter hvis gulvet fortsat larmer? Hvad gør vi med skader på brædderne? Hvad gør vi med farveforskelle? Hvad gør vi med skeder på andre bygningsdele eller inventar? Hvad med garantien? Kan der stilles en udvidet garanti? Kan man ikke blive enige om udbedringsløsninger, og/eller skulle man stå med mindre skader bagefter kan man begynde at tale om kompensation. Altså at I kompenseres økonomisk for disse fejl/skader.

Så kort fortalt, lad dem skifte/ændre gulvet, men hav en plan C for udbedring, hvis det ikke lykkedes at udbedre problemerne med knirkelydene mv.

Jeg håber I kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden