Spørg Bolius

Lejlighed købt som projektsalg, tid for 1 års gennemgang- skal vi acceptere knaster træder gennem maling?

Kaere Bolius,

Jeg har for et aar siden koebt en lejlighed som projektbyggeri og er nu naaet til 1-aars gennemgangen. I stuen er der en malet trappe og harpiks fra knasterne i traeet er nu traengt igennem malingen fordi de ikke er blevet forsejlet inden traet blev malet. Jeg faar at vide at dette er helt normalt og at det ikke betragtes som en del af godt udfoert malerarbejde at forsejle knasterne inden malingen. Jeg vil meget gerne hoere om i er enige i at det er normal praksis, som man boer acceptere.

Paa forhaand mange tak for hjaelpen.

Hej Anders

Både ja og nej, kan man sige. I dag må man acceptere en smule flere knaster end i ”gamle dage”, hvilket skyldes, at brugen af eksempelvis shellak er blevet forbudt at bruge i industrien. Og derfor bliver knaster ikke på samme måde, ”lukket inde” bagved en beskyttende lag.

Men det er så en vurderingssag, for der må gerne være nogle knaster, men der må ikke være for mange, og der må ikke være decideret udtræk af harpiks mv. Men det handler så mere om trækvalitet end maling.

Man kan få diverse knast-lakke eller knastforseglere, men de er bare ikke lige så effektive som den gode gamle shellak.

Nu kender jeg ikke forholdet, men man bør kunne kræve, at trappen males om i forbindelse med en 1 års gennemgang, såfremt forholdet er voldsomt skæmmende.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden