Spørg Bolius

Løse tagsten i blæsevejr

Vores betontagsten, der er 3 år gamle, er denne vinter begyndte at blive løse når det blæser kraftigt. Vi kan høre at nogle af dem "rasler" på vores 1. sal. Den tømermester der har lagt dem, siger, at de er lagt efter foreskrifterne. Hvad kan det skyldes og hvad kan man gøre ved det?

Det kommer jo an på, hvordan de reelt ER lagt… Betontagsten har sjældent problemer i ”almindeligt” kraftigt blæsevejr, (hvis denne definition overhovedet findes), da de ligger med en ret tæt tagflade.
Så mit bedste bud er, at de IKKE er lagt korrekt efter anvisningerne, på trods af jeres tømrermesters udsagn.
Typisk skyldes det manglende bindere, eller at de reelt ligger forkert, (for langt fra hinanden, eller lign.) Af andre muligheder er der evt. undertaget, hvis I har fået udlagt sådan et..? Dette, hvis det ligger for løst og blafrende kan dette skabe et overtryk mellem tagstenene og undertaget, så reelt kan skubbe tagstenene ud, gerne kombineret med et undertryk/sug på selve tagfladen.
Jeg vil anbefale jer at få en ”second opinion” vedr. jeres tag. Enten fra en anden tømrer, leverandøren/producenten eller en byggesagkyndig,(konstruktør/ingeniør).

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden