Spørg Bolius

Lugt i huset, ingen skimmelsvamp og alt er rengjort - kan ozon fjerne lugten?

Hej Bolius

Vi har en lugt i vort hus. Har haft det længe. Sætter sig i tøjet m.v. Undersøgt af en mand - fandt ingen skimmelsvamp. Har haft luftprøvetest. Intet resultat. Skiftet taget og al isolering - har ikke hjulpet. Lufter ud hver dag. Har tænkt på ozonbehandling. Hvilke erfaringer hermed?? Forslag til anden måde at kommet videre med dette problem.?

vh Geert

Hej

Den lugt i har, er det mon noget som andre også lægger mærke til. Der er forskel på hvad man kan lugte. Det kunne være at venner eller bekendte har oplevet samme lugt andre steder, så man kunne få defineret, hvad lugten eller hvad det lugtede af.

Ozon anvendes ofte, hvor der har være brand. Så kan ozon fjerne luften fra rum og møbler. Skal man anvende ozon som lugtsanering er det et firma der skal klare opgaven. Man må ikke opholde sig i rum, hvo der også er ozon. Det er skadeligt for mennesker.

Når jeg ikke ved hvad der lugter eller hvad der lugte af er det svært at sige hvad der kan hjælpe.

Har i fået undersøgt kloak, fugtigheden i vægge og gulve, mv?. Det nytter jo heller ikke at få fjernet lugten, hvis i ikke ved hvor den kommer fra.

I kunne tage fat på en bygningssagkyndig, en byggeteknisk rådgiver, som måske kunne finde ud af hvor lugten kom fra.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden