Spørg Bolius

Kan ozongenerator fjerne det sidste af sommerhuslugten?

Til Bolius
Vores sommerhus lugter. Det er et gasbetonhus fra 1960 der har været alt for lukket i mange år. Der er ikke umiddelbart skimmelangreb.
Vi har nu installeret varmepumpe der holder temperaturen konstant over 12 grader, luftsolfanger der blæser opvarmet frisk luft ind, ventilation med varmegenindvinding og luftventiler. Men lugten går ikke væk.

Vi vil gerne forsøge med en ozongenerator og spørgsmålet er nu om det er ok - hvis bare man sørger for at lufte godt ud efter brugen af generatoren? Man skal selvfølgelig ikke opholde sig i rummet under
behandlingen - men kan den sundhedsskadelige ozon sidde i møbler mm -
selv efter der er luftet ud?

Mvh Lars

Hej Lars

Det lyder som om der er et skimmelproblem. Man kan ikke altid se skimmelsvampene, de kan være inde i konstruktionerne. Er der nogen form for beklædning indenfor i boligen, på ydervæggene?. I så fald bør i fjerne dem og rense væggene bagved. Det samme gælder gulvene, kan der være skimmelvækst på bagsiden af gulvbeklædningen?

I har jo gjort det rigtige ved at få etableret varme og ventilation i huset. Hvis dette ikke gøres kan man aldrig komme lugten til livs. Men inden i kaster jer ud i lugtsanering, skal i sikre jer at der ikke er konstruktioner, hvor der vil komme skimmelangreb igen med det samme. Som fx, indvendig efterisolering af vægge eller organiske beklædninger på indersiden af ydervæggene (brædder, plader gips eller lign)

Hvis der ikke er steder hvor der kan gemme sig skimmel, kan i få lugtsaneret. Men få et professionelt firma til at gøre det for jer, for at være sikre på det udføres korrekt. .

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden