Spørg Bolius

Kan behandling med ozon fjerne skimmelsvamp i sommehus og møbler?

Hej

Kan Bolius be-eller afkræfte, at behandling med ozon har neutraliserende/eliminerende virkning på skimmelsvampesporer i vægge, gulve og møbler.

Der tilbydes på markedet forskellige apparater, som oplyses at kunne fjerne skimmelsvampelugt (svampesporerne men ikke selve årsagen)

Konkret er der tale om et ældre sommerhus af træ, som ikke er opvarmet om vinteren.

Vh Henning K

Hej Henning K

Ozonbehandling anvendes ved fx brandskade, hvor ozon ret effektivt kan fjerne røglugt.  Ozon kan anvendes til fjernelse af andre lugtgener. Men man skal være meget varsomt med det da det er farligt at indånde og man bør ikke opholde sig i rum, hvor ozon anvendes.

Jeg vil kraftigt anbefale at man får professionelle til at udfører ozonbehandlingen.

MEN I et ældre sommerhus, som ikke opvarmes eller hvor der ikke ker ventilation over vinteren, vil skimmelsvampen komme igen. Så i bør nok overveje om sommerhuset skal opvarmes eller om i skal have ventilation i sommerhuset, evt i form af en luftsolfanger.  

Du kan læse mere om luftsolfangere her: Luftsolfangere

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden