Spørg Bolius

Må der være mineraluld ved rygningen på eternittaget?

Hej Bolius.

Jeg er førstegangskøber og nybagt husejer. Jeg har lige købt et stort parcelhus fra 1977. Taget er det oprindelige bølge eternittag (med asbest). Ifølge tilstandsrapporten er tagryggen tætnet bygge teknisk forkert, idet der er brugt mineraluld i stedet for skumbølgeklodser.

Jeg har fået et tilbud på opsætning af skumbølgeklodser uden fjernelse af mineralulden; er det klogt? Eller er det bedre også at få fjernet mineralulden?

Det ville nok blive dyrere, for så skal rygningspladerne vel også af? eller skal de?

mvh. Mogens Karlsson.

Må der være mineraluld i rygningen på bølgeeternittaget?

Hej Mogens.

Tak for dit spørgsmål. Grunden til, at der står en anmærkning i tilstandsrapporten vedrørende mineraluld anvendt som stopning i tagrygningen, er sandsynligvis det forhold, at der derved ikke opnås tilstrækkelig ventilation i tagrummet. Derfor skal mineralulden fjernes inden montering af skumbølgerne. Man kan godt udelade skumbølger. De skal anvendes, hvis huset er meget udsat for vind og vejr. Og især hvis der er risiko for fygesne. Prøv at kigge på monteringsvejledningerne for nye bølgetage, som du kan finde her: www.cembrit.dk/media/2504/montage-rygningselement.pdf

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden