Eternittag, rensning og maling - er det en god ide?

hej

jeg påtænker at få mit tag (årgang 1974) malet og afrenset, er bleven anbefalet; 1 lag Construction, 1 lag gummimaling, 1 lag isonit-maling, min bekymring er om det er en god ide at bruge en gummi maling, vil anvendelse af gummi-maling bevirke at taget ikke kan ånde og vil der danne kondensvand på undersiden af pladerne, Håber i kan forstå mit spørgsmål, og på forhånd tak for svaret

med venlig hilsen

Henning P

 

Hej henning P

Tak for dit spørgsmål.

Jeg regner med det er et eternittag du har.

Bolius er af den holdning, at tagrensning og maling på ingen måde forlænger eternittagets levetid. Det er en holdning, der også deles af Cembrit (tidligere Dansk eternit) og af byg-erfa.

Hvis man vælger at få afrenset og malet/imprægneret sit tag, skal det udelukkende være af kosmetiske grunde. Det forlænger ikke levetiden.

Nogle gange kan der derimod opstå skader på taget pga. belastningen ved tagrensningen.

Vælger man at få afrenset taget (og er det ældre end 1984), skal man følge Arbejdstilsynets regler for asbestarbejde, da der sandsynligvis er tale om plader, der indeholder asbest.

Læs mere her: Tagrensning og maling af eternittage

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vi gør dig klogere på at eje eller leje

Tema om ejere og lejere

På nogle punkter minder boligejere og -lejere meget om hinanden, på andre punkter ikke. Med en ny, stor undersøgelse fra Realdania og Videncentret Bolius, er vi dykket ned i emnet og ser på de mange forskellige og lighedstræk der er mellem de to mest almindelige boligformer.

Stort tema i magasinet Bolius

I magasinet Bolius kan du læse et stort tema om ejere, lejere og andelshavere. Læs om forskellene, udviklingen og om fire familier, der bor på hver deres måde. 

Læs magasinet gratis

Vis resten af forsiden