Spørg Bolius

Eternittag, rensning og maling - er det en god ide?

Hej

Jeg påtænker at få mit tag (årgang 1974) malet og afrenset, er bleven anbefalet; 1 lag Construction, 1 lag gummimaling, 1 lag isonit-maling. Min bekymring er her, om det er en god ide at bruge en gummimaling? Vil anvendelse af gummimaling bevirke, at taget ikke kan ånde, og vil der dermed dannes kondensvand på undersiden af pladerne? Håber i kan forstå mit spørgsmål, og på forhånd tak for svaret

Med venlig hilsen

Henning P.

 

Hej henning P.

Tak for dit spørgsmål.

Jeg regner med det er et eternittag du har.

Bolius er af den holdning, at tagrensning og maling på ingen måde forlænger eternittagets levetid. Det er en holdning, der også deles af Cembrit (tidligere Dansk eternit) og af BYG-ERFA. 

Hvis man vælger at få afrenset og malet/imprægneret sit tag, skal det udelukkende være af kosmetiske grunde. Det forlænger ikke levetiden.

Nogle gange kan der derimod opstå skader på taget pga. belastningen ved tagrensningen.

Vælger man at få afrenset taget (og er det ældre end 1984), skal man følge Arbejdstilsynets regler for asbestarbejde, da der sandsynligvis er tale om plader, der indeholder asbest.

Læs mere her: Tagrensning og maling af eternittage

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden