Spørg Bolius

Malede udvendig træværk sidste år - er de sorte prikker skimmel eller?

Hej Bolius

Sidste sommer malede jeg udvendigt træværk med hvis superdækkende maling fra husets opførelse i 2003. Der fremstår nu ligesom små sorte prikker overalt, hvor træværket for de meste er i skygge. Inden malingen afvaskede jeg med afrensning og tørrede af med rent vand. Er malingen blevet for gammel - ser ikke sådan ud i bøtten, eller hvad skyldes det.

For forhånd tak og mvh Ib J

Hej Ib J

Det kunne ligne skimmelsvamp, som dukker vokser frem. Jeg er ret sikker på at malingen er for gammel. Maling kan i princippet ikke holde sig i meget mere end et år. Har de stået i så lang tid kan man formode at der er komme skimmelsvamp/mug i malingen, også selv om den ikke umiddelbart er synlig. Når malingen får lov til at komme ud i det fri og der kommer fugt til, vokser muggen/skimmelsvampen. Måske er malingen slet ikke beregnet til udendørs.

Då bør vaske det ned igen, og købe noget nyt maling. Husk at købe noget der er beregnet til udendørs. Der er nemlig ofte svampedræbende midler i.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden