Spørg Bolius

Malingen på træterrassen bobler op og skaller af, hvordan får jeg den pæn igen?

Hej Bolius

Træterrasse bygget 2016 af trykimprægnerede brædder.

Grundet med grundingsolie i 2017 og efterfølgende malet med heldækkene træbeskyttelse, eftermalet i 2019.

Nu trænger den igen, men så er den begyndt at boble op og træbeskyttelsen kan skabes af i hele lange flager.

Hvad gør jeg nu. Skal al den gamle maling skrabes og jeg begynder forfra med grundingsolie. Men hvordan får jeg malingen skrabet af. Jeg kan ikke høvle det af for den er fuld af skruer.

Hjælp mig.

Mvh

Niels J

Hej Niels J

Hvis malingen begyndte at boble op og falde af i flager, efter du begyndte at overfladebehandlede det igen, er det tegn på du har anvendt en maling, som ikke kan forenes med den eksisterende maling. Alt maling som ikke sidder fast skal fjernes, kan fjernes med spartel. Det som ikke lader sig fjerne nemt, kan man antage sidder så fast at det danner et fint grundlag for den nye maling. Men du skal prøve dig frem, for at se om den nye overfladebehandling kan forenes med den gamle, uden det bobler op.

Hvis malingen bobler op, uden du har påført den ny maling, bør alt den gamle maling skrabes af. Kan gøres med en spartel og med sandpapir. Du skal ikke begynde at høvle på det. Så fjerner du også et lag at træet som er imprægneret. Lad træværket stå et stykke tid, så du er helt sikker på at det er helt tørt inden du giver det en ny omgang. Måske kunne du nøjes med en træbeskyttelse, som ikke er så dækkende.  

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden