Spørg Bolius

Maling af betontagsten

Hej

Jeg er blevet kontaktet af et tagfirma, som har givet et tilbud på maling af mit 25 år gamle betontagstenstag. Er det en god investering eller er det spild af penge. Prisen for 190m2 er 28.000,- Jeg har ikke den nødvendige viden til at kunne gennemskue om det er fornuftigt. De vil give 5 års garanti, det er ikke meget synes jeg.

Venlig hilsen

Steen

Hej Steen

Nej, det kan jeg ikke anbefale dig. Betontagsten alene, uden maling skulle gerne have en levetid på mellem 40-60 år, (der kan være stor variation i den samlede levetid, pga. kvalitet og pga. det miljø som tagstenene ligger i, tæt på hav, i en skov eller lign.).

Jeg har set flere skader på tage med maling, end jeg har set gode resultater af det. Det bunder muligvis i, at folk primært ringer efter os når det er gået galt, men alligevel.

Malingen kan ødelægge den naturlige ventilation, og den kan i visse kritiske tilfælde være med til direkte at nedbryde tagstenen idet malingen kan give diverse fugtlommer (holder på fugten) hvilket så kan nedbryde stenen, (frost).

Jeg er klar over at det kan give et flottere tag, nemt og billigt. Men det er så også det eneste det gør.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden