Spørg Bolius

Vi vil male huset og rense taget så det hele bliver pænt at se på - men kan rensning skade tagstenene?

Vil male huset og få renset taget så det hele ser pænt ud - men kan rensning skade taget?

Hej Bolius

Vi har et 22 år gammel tegltag som ikke ser så kønt ud mere pga. alger på taget. Vi skal male vores hus udvendigt til sommer og har overvejet at få et firma til at rense taget inden vi maler vores murmestervilla. Men har hørt at det måske ikke er så godt for taget at blive renset. Hvad vil i anbefale - skal/ skal ikke? Og er der noget vi skal være opmærksom på ?

Charlotte A

Hej CharlotteA

Jeg synes nu egentlig jeres tag ser pæn ud. Det har lidt patina.

tagrensning forlænger ikke taget levetid. Det er udelukkende kosmetisk. Så hvis i mener at jeres tag er grimt, kan i da godt få det renset. Men som sagt det får ikke taget til at leve længere, tværtimod kan der ske skade på taget ved afrensning, der kan komme vand ind i mellemtagstenene, tagstenene kan blive rykket i forbindelse med rensningen (det er lang fra alle tagsten på en flade der er bundet fast mange ligge bare løst på lægterne) der kan ske revner i tagstenene pga. belastningerne. Overfladen på tagstenene bliver mere ru, hvilket gør at tagstenene hurtigere får algevækst igen. Vælger man at få taget overfladebehandlet efter rensning kan dette give skader da tagstenene bliver for tætte og der kan opstå spændinger eller kondens på bagsiden.

I skal sikre jer at det, der anvendes til afrensning er godkendt til netop det. Man kan risikerer at sende gift ud i kloakken og videre ud i naturen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden