Spørg Bolius

Skal vi få renset og malet taget - når vi loves længere levetid og 10 års garanti?

Hej med jer.
Kender jo svaret men prøver alligevel. :)

Vores skifereternittag fra 1972 er pænt men vi påtænker at få det malet. Men kan jo læse at dette ikke forlænger levetiden, ej heller rens. Har haft 2 store firmaer ude og begge siger at når der er nyt maling på er der 10 års garanti på malingen og vil forlænge tagets levetid med 10-15 år da der nu ikke kan komme vand ned til overfladen.

Hvorfor kan så store firmaer sige dette hvis det på ingen måder er korrekt ? og hvorfor går programmet Kontant ikke ind i disse sager ? Samtidig er det jo en skændsel at der overalt reklameres for tagrens Nu Kun 999 kr Er i vilredde når der ikke er evidens for at et malet tag holder længere og vil afrensningen med en såkaldt lukket maskine bare gør taget mindre holdbart selvom der kommer maling på ?

Kan man få vurderet levetiden på sit tag og hos hvem ? Det ene firma sagde at de ikke kan se det. Det er umuligt at svare på. Begge firmaer sagde dog at de ikke ville male det hvis det ikke var fordi taget var så pænt. Så ville de have solgt mig en nyt tag som de også gør i.

Er selvfølgelig godt klar over at de sikkert tjener stort på rens og maling.

Ærgrer mig over at denne branche som er enorm, kan rense og male tage uden forlængelse af tagets levetid. Og ærgrer mig over alle de små firmaer som renser tage for 999 kr uden nogen uddannelse eller viden.

Glæder mig til svar og tror der er mange der er i vilredde. Bedste Hilsner Michael

ps vi har fået renset tage for 2 år siden og har desværre selv renset en masse af med en spartel som ses på foto hvor der nogle steder er skrabet lidt dybere

Hej Michale

Der er ikke nogen videnskabelige undersøgelser, der viser at tage, der bliver renset og overfladebehandlet rent faktisk får længere levetid. Tværtimod kan det ødelægge taget.

Man kan få et ”pænere” tag, personligt synes jeg nu at et tag med lav/mos mv er fint.

Kontant har faktisk lavet et program om dette. Det blev sendt i efteråret 2020, den 4. november. ”En giftfri behandling”

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden