Spørg Bolius

Møbler af genbrugs traller - kan de være usunde at have stående indendørs?

Hej Bolius.

Jeg har blot et spørgsmål om traller. Jeg har nemlig bestilt nogle møbler lavet af genbrugs-traller, og vil i den forbindelse spørge om de er sikre nok? - altså om der er kemikalier i sådanne traller, så de vil være usunde at have stående inde? Jeg læste en gang, at nogle paller nemlig kan være sundhedsskadelige, og derfor vil jeg høre om det samme gælder for traller?

Mvh. Dorthe

Hej Dorte H

Det kan der muligvis, da traller jo også er produceret og til udendørs brug -

Du må høre der hvor du har bestilt møblerne, om de har sikret sig at de ikke er behandlet med stoffer der ikke er godkendt til behandling af træ der anvendes indendørs.

Paller, traller og andet der skal kunne holde til at stå udendørs i alt slags vejr kan have fået behandling med kemikalier med de egenskaber der skal til for at kunne modstå fugt uden at risikere råd og svamp, det kan være stærke stoffer der kræver det luftskifte der er udendørs, men kan være sundhedsskadelige hvis de ophobes i inde luften.

Læs mere her: Pas på med at bruge paller i hus og have

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden