Spørg Bolius

Møre fuger betyder at regnvand giver rustskader på altaner - hvad skal vi gøre ved det?

Hej Bolius

Beton altaner fra 70-erne. Med fuger i bunden. Der er “snøvser”der kan lede regnvand væk, men hjælper ikke ved gamle mørnede fuger. Skader indtrængen vand på sigt bygningen /altan/armering mv.

Nogle bore trægulv fast i altangulv, dårlig ide ? Indtrængen af vand evt.

vi skal ha udskiftet fugerne. Giver noget ballade om nødvendigt. Men fugerne er jo skabt med bolig - så er der af en grund. Det er ejerboliger.

Nogle har også udestuer : altså lukkede noget altan ( lovligt) Hos dem er vandindtrængning stort problem. Frie altaner mærker det ikke i samme omfang. Ikke før afskaldninger og rust fra vand.

Fuger fra 79-erne ved vi kan være sundhedsfarlige. Det er farlige for dem der skal fjerne dem, men hvad med stoffer i det vand der siver.

Vil I hjælpe os, tak. 
Gitte

Hej Gitte

Jeg vil starte med at fremhæve, i bør tage kontakt til en byggesagkyndig/bygningsingeniør. Jeg kan ikke vurderer, hvilke problemer der kan være ved jeres altaner og hvordan i skal forholde jer til dem. det kræver man ved hvordan altanerne er opbygget, hvor dan de sidder fast på bygningen, er det beton eller stål, hvad er tykkelserne på ”gulvet” osv osv.   

Men det er meget vigtigt at altaner bliver gennemgået af sagkyndige. Der kan ske store skader på altanerne, hvis der siver vand ind. De jer konstruktioner, der holder altanen oppe kan ruste og der kan ske kollaps af alternere, de kan simpelthen falde ned, hvis de ikke vedligeholdes.

Så hvis der trænger vand ind i altankonstruktionerne, bør i få altanerne undersøgt af en Byggesagkyndig.

Ved i om fugerne indeholder PCB? Dette kan den Byggesagkyndig også hjælpe jer med at få undersøgt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden