Spørg Bolius

Mos på taget, tømreren sige vi skal lade det ligge - har han ret?

Hej Bolius

En tømrer har frarådet at få mos fjernet fra gammelt tag. Han siger, mosset holder taget tæt, bliver det fjernet, kan regn trænge gennem pladerne.

Kan det passe ?

Venlig hilsen Joan 

Hej

Din tømrer/murer er måske en klog mand.

Nu ved jeg jo ikke, hvilket tag du har - tegl, betontagsten, kunstskifer eller bølgeplade - og jeg ved jo heller ikke, hvordan du har tænkt dig at fjerne mosset - om du selv vil gøre det med en blød kost, eller om du vil spule det, afrense det med kemikalier eller få et firma til at gøre det. Der er mange ubekendte.  

Uanset hvad, så gør mosset meget sjældent skade. Om det hjælper til at holde taget tæt, er jeg ikke helt sikker på. Men vælger du at få det fjernet, kan der ske skade på taget, sten/plader kan komme til at ligge skævt, der kan opstå revner, og er taget understrøget, vil understrygningen evt. falde ud.

Spuler man tage, kan der skal skade på overfladen, eller den kan blive mere ru, hvilket bevirker, at der langt nemmere vil vokse nyt mos.

Så lyt til tømreren, lad mosset ligge.

Læs mere: Mos på taget

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden