Spørg Bolius

Mus i helt nyt nøglefærdigt hus - hvem har ansvaret?

Hej  Bolius

Mus i nøglefærdigt hus.

Vi er i sommers flyttet ind i et nøglefærdigt hus - funkisvilla med ensidig taghældning uden lof. Vi har den seneste uge konstateret, at der er mus på loftet, som løber rundt på dampspærren (vi har set en af musene).

Er arbejdet udført godt nok af byggeriet, når der kan komme mus ind? Vi tror musene kommer ind via ventilationslufthuller i soklen. Da vi ikke har noget loft, er det svært at sætte fælder indendørs. Kan vi kræve, at byggefirmaet gennemgår huset og trykprøver huset igen for at sikre mod huller i dampspærren (fra musen)?

På forhånd mange tak.

Bedste hilsner

Dorthe A

Hej Dorthe

Jo, jeg ville uden tvivl melde forholdet til entreprenøren. Problemer med mus bør ikke forekomme i et nyt hus. Men, det skal siges, at det ikke altid kan undgås.

Vejledningsteksten til afsnit 4.1 stk. 1 i Bygningsreglementet siger følgende:
”Forsvarlig udførelse af byggearbejder omfatter foruden sikkerhed for bæreevne, sundhedsmæssige forhold og en vis bestandighed også sikring mod rotter og andre skadedyr.”
Bemærk ordlyden, ”en vis bestandighed med sikring af rotter og andre skadedyr”.

I bør dog ydermere kontakte en skadedyrsbekæmper, som kan give tilbud på at fange musene, herunder hvilke løsninger de kan tilbyde. I skal udbede jer et prof. skadedyrsfirma til at klare problemet, frem for at lade husfirmaet og deres tømrer forsøge sig.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden