Spørg Bolius

Hvordan undgår at vi musene kommer ind i sommerhuset?

Hej Bolius

Vi har et sommerhus med mus på loftet, som af og til trænger ned i huset.

Kan I anbefale specialister, som kan bygge taget om, for at forhindre musene i at komme derop?

VH Jan K

 

Hej Jan K

Musene kommer ind på loftet og trænger derefter ned i huset. I kan i første omgang prøve at hindre at musene kommer ind på loftet ved at fjerne evt træer eller bevoksning langs med huset, hvor musene kan krave op og ind på loftet. Musene kan også komme ind i huset nede fra jorden, det kræver blot et lille hul.

Men i kan få gjort huset tæt ved indvendig at sikre loftet er tæt, det er nok noget med at pille den eksisterende loft beklædning ned og derefter få opsat et nyt tæt loft fx i gips. Det ville være en tømrer i skulle have til dette. Alternativt kan loftet gennemgås for utætheder nedad til, men det kan være meget svært at se, hvis der er isoleret.  I kan også gennemgå huset indvendig og se efter om der kan være huller eller lign, hvor musene kan komme ind. Fx der hvor eventuel kabler kommer ind i huset, Hvis der ikke er helt tæt omkring det, vil musene også kunne komme ind der.

Tage på huse skal være lavet på en sådan måde at der er ventilation. Det betyder at der kan være mange steder hvor musene kan komme ind. Man kan sætte forskellige former for net op ved disse steder, types i udhænget, men er der mulighed for musen for at komme op på tage (fx ved beplantning, brændestabler osv) vil musen nok også komme derop.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden