Spørg Bolius

Nedlagt olietank, kan vi stole på sælgers oplysninger i tilstandsrapporten - der findes ikke dokumentation?

Hej Bolius

Vi er ved at købe et hus. Sælger oplyser i oplysningsskema at der ikke er en nedgravet olietank på grunden. De har ikke dokumentation herfor. I byggesagsarkivet fremgår det at der ligger en nedgravet olietank frs 1960´erne. Tanken er jf. et håndskrevet dokument sløjfet i start 1980´erne. Der foreligger dog ingen officiel attest.

Hvis sælger modsiger sig at vi undersøger tanken inden der er meldt endelig handel, kan vi så sikres gennem at sælger tegner en sælgeransvarsforsikring? Jeg har læst jeres artikel: "Sådan finder og sløjfer du en nedgravet olietank" hvor i nævner en sælgeransvarforsikring. Men kan vi sove trygt om natten hvis vi vælger denne løsning ? Er der nogle løse ender i forhold til en sælgeransvarsforsikring vi skal være opmærksomme på ? - skal man eks. igennem en retsag først ?

mvh. Anne

Hej. Anne

Sælgeroplysningerne på tilstandsrapporten skal opfattes på den måde, at det er en lægmand der svarer. Så man skal tage oplysningerne med et gran salt. Måske har olietanken ligget der fra før han fik huset og derved ikke ved om der rent faktisk er en olietank.

Jeg synes i skal tage fat i en advokat. Jeg il i alle tilfælde altid anbefale en advokat i forbindelse med et huskøb. Der er så lille en udgift i forlod til den store udgift at købe en bolig. En advokat ville kunne hjælpe jer med dette.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden