Du skal snart i gang med at sænke din postkasse. Et nyt direktiv fra EU betyder, at postkasser i alle EU-lande fra 1. april 2015 skal placeres i samme højde.

I dag skal postkassen ifølge den danske postlov opstilles, så afstanden mellem brevindkastets underkant og terræn, fortov eller vej er mindst 100 cm og højst 120 cm. Ifølge de nye EU-regler skal postkassernes brevindkast i fremtiden placeres 70-90 cm over terræn.

- Vi ændrer reglerne, fordi posten mange steder nu bringes ud på scooter, og de er noget lavere end en almindelig postcykel. Så for at skåne postbudenes rygge, skal postkasserne ned i en anden højde, siger den italienske EU-kommissær for Maritime Anliggender og Telegramvæsen, Silvio Cassetta Pralsanir.

LÆS OGSÅ: Sådan placerer du postkassen korrekt

Sydeuropæiske postbude er lavere end danske

Det er kun 2 år siden, at Postloven sidst blev ændret, og dengang betød det, at masser af danskere skulle sætte deres postkasse op på en anden måde. Derfor er formand for protestforeningen ”Bevar Postkasserne”, Per Mærke Due, stærkt utilfreds.

- Det er en skandale. Jeg tror ikke et sekund på, at det skyldes hensynet til postbudenes rygge – det er kun fordi, vi alle skal være ens. Reglerne bliver ikke ændret i Sydeuropa, hvor postkasserne i forvejen skal placeres 70-90 over terræn - kun her i Nordeuropa, hvor vi jo er meget højere. Det kan ikke passe, at vi skal til at placeres postkassen anderledes igen, fordi italienerne og grækerne er små.

- Hvad bliver det næste? At alle postkasser skal have samme farve, spørger han.

LÆS OGSÅ: Regler om postkasser og brevsprækker

Skal alle postkasser i EU have samme farve?

Silvio Cassetta Pralsanir afviser kritikken.

- Men det med farven på postkassen er en god idé – det vil vi bestemt overveje. Det vil signalere europæisk sammenhold, hvis alle postkasser fx er i EU-farver med stjerner på, og så vil der heller ikke være nogen, der kan tage fejl af, om det nu er en postkasse eller en skraldespand, mener han.