Kære læser!

Som du sikkert allerede har gættet, er artiklen "Nu må børn ikke længere hoppe på trampolin for tæt på naboen" en aprilsnar. Vi håber, at det kunne give dig et lille grin i en ellers alvorlig tid.

Det er dog rigtig nok, at trampolinens placering har givet anledning til spørgsmål gennem årene, blandt andet i vores brevkasse Spørg Bolius. Men der er (stadig) ingen regler for, hvor tæt på naboen trampolinen må placeres. Oplever du gener i forbindelse med trampolinhoppende børn, opfordrer vi til, at du tager en konstruktiv snak med din nabo. 

Aprilsnar stammer ifølge en teori fra slutningen af 1500-tallet, da Frankrig gik over til en ny kalender. I den gamle kalender var der nytår ved påsken omkring 1. april, og da den nye kalender blev indført, narrede man andre ved at ønske dem godt nytår den 1. april.

I Danmark kan du også drille 30. april eller 1. maj - majkat, kaldes denne tradition. 1. maj og 30. april er nemlig begyndelsen og enden på "narremåneden" april, hvor man tror, at foråret er på vej. Men først efter 1. maj skulle man kunne stole på det danske vejr.

God 1. april!