Spørg Bolius

Ny tilbygning - hvad vil det betyde for ejendomsværdiskatten?

Hej

Vi står i en sitation, hvor vi gerne vil lave en tilbygning på omkring 65-70 m2 på vores 115 m2 hus. Men vi er lidt i tvivl om, hvordan ejendomsværdiskatten vil blive beregnet efterfølgende.

Reglen hvor det enten er 2001, 2002 eller den aktuelle vurdering der er grundlaget, gælder det også efter man har bygget ud?

Og hvad med fremadrettet, nu hvor boligbeskatningen er ved at blive lavet om?

Venlig hilsen

Peter B

Kære Peter B

Ejendomsværdiskatten blev fastfrosset i 2002 og udgør i dag det laveste beløb af:

 - ejendomsværdien pr. 1. januar 2001,

 - ejendomsværdien 1. januar 2002

 - den aktuelle ejendomsværdi.

I praksis vil en af de to første værdier være gældende, da stort set alle ejendomme er mere værd i dag end i 2001/02. Når der er tale om tilbygninger på huset, tager SKAT udgangspunkt i, hvor meget huset teoretisk set vil være steget i pris i kraft af tilbygningen. Derefter regner SKAT baglæns for at finde ud af, hvor meget tilbygningen ville have øget husets værdi med i enten 2001 eller 2002. Hvis skat vurderer, at tilbygningen har øget ejendomsværdien med eksempelvis 500.000 kr. i dag, vil SKAT måske anslå værdien til 300.000 kr. i 2001. SKAT vil i så fald øge grundlaget for ejendomsværdiskatten med de nævnte 300.000 kr., hvilket vil koste dig 3.000 kr. mere i ejendomsværdiskat om året.

Ved overgang til de nye regler i 2021 vil du skulle betale ejendomsværdiskat efter en ny vurdering, da skattestoppet på ejendomsværdiskatten er ophævet. Boligskattereformen indeholder dog en passus om, at du fra 2021 og så længe du ejer boligen, ikke kommer til at betale mere i samlede boligskatter, end du ville have gjort under det gamle boligskattesystem.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonomisk fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden