Spørg Bolius

Nye vinduer, nu er der vanddråber og sorte skimmelpletter ved tætningslisten?

Hej Bolius

Vi har fået monteret nye plastvinduer og døre i september 2017.

Under den nederste gummiliste udvendig er der tydelig vanddråber og begyndende sorte pletter, som vi tror er skimmelsvamp. Har talt med firmaet  der blot henviser til mere udluftning, men det svar er vi ikke helt tilfredse med, da vi udlufter vores hus dagligt.

Håber at få et godt råd fra Bolius.

Hej

Du skriver at det er udvendig du oplever vanddråber og sorte pletter.

Jeg regner med det er en skrivefejl og at du mener indvendigt at du oplever fugtproblemerne.

Vanddråberne er sandsynligvis kondens og det er kommet fordi der er blevet mere tæt inde i jeres bolig. Det er et ret normalt at man oplever dug og kondens indvendigt på vinduerne når man får nye vinduer. Det er fordi huset bliver mere tæt. Og det er jo egentligt positivt, at der ikke er så meget træk.

Men det kræver mere udluftning. I skal lufte ud 3 gange dagligt, med gennemtræk, for at undgå at der dannes kondens. Så det er rigtig nok som fabrikanten skriver, der skal luftes mere ud. Og i skal tørre vandet op fra listerne for at undgå skimmelvækst.

Du kan læse mere i denne artikel: Dug og kondens på vinduer

og på dette tidligere svar: Dug og kondens på nye vinduer, selvom vi følger alle jeres rå om udluftning

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden