Spørg Bolius

Nye vinduer viste sig at have pålimede snydesprosser og ikke 3 ruder - er vi blevet snydt?

Hej Bolius

Vi har købt 6 bondehus vinduer hos Klar vinduer.

På fakturaen står der bondehusvinduer med 6 ruder. Nu viser det sig, at vinduerne er lavet med 2 store ruder i stedet for 6 små ruder og med påklistrede lister.

Vi fandt kun ud af det, fordi den ene liste nu er faldet af vinduet. Det betyder så, at vi kan forvente at de andre også falder med tiden.

Er det lovligt at gøre dette sådan og så skrive på fakturaen, at vinduet er lavet af 6 ruder? Hvad gør vi, og hvad er vores muligheder overfor firmaet?

vh Karin

Hej Karin

Altså... Det er ikke ulovligt at lave vinduerne sådan, og rent energimæssigt er det klart bedre med en stor rude (eller to) frem for seks små ruder. Man kalder det for snydesprosser.

Moderne energiruder isolerer ganske godt, men svagheden ligger i kanterne. Og derfor, jo flere (centimeter) kanter der er, jo større samlet varmetab er der fra vinduerne.

De gode/pæne snydesprosser har typisk en kant/bjælke inde i glasset, så man ikke kan kigge ud ind under sprosserne. Mens andre blot er åbne hele vejen igennem. Det ligner det lidt jeres er.

Der mangler jo klart en god forventningsafstemning mellem jer. Og så er det klart for dårligt, at de allerede falder af.

Jeg vil nok mene, at det vil være voldsomt at skifte vinduerne helt på grund af dette. Men I skal selvsagt have klaget over kvaliteten på disse vinduer, og bede dem sikre sig, at der ikke sker yderligere skader.

Lav - om muligt - en tillægsgaranti, der lover jer (på skrift), at de skifter vinduerne helt, hvis flere lister falder af. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden