Spørg Bolius

Vindue med fejl, skal producenten ikke også betale for arbejdet med at udskifte?

Hej Bolius
Vi har købt et hvidt vindue igennem Bedst og billigst, og monteret dette. Det skulle gå stærkt da mit hus er til salg, og vinduet skulle være der til tilstandsrapport og fotograf. Efterfølgende har jeg bestilt et Mahogni vindue ved et andet firma, da det er det der sidder i resten af huset.
Nu finder jeg så ud af at der er lavet forskellige profiler i træet på det hvide vindue, og Bedst og billigst har erkendt at det er en fejl, og tilbyder et nyt vindue, eller kr.800,- retur. Vinduet kostede kr.2.400,-
Jeg synes det er et meget lille beløb de tilbyder, da der er en del arbejde med udskiftning.
Mit spørgsmål er så hvem der skal betale for selve udskiftningen af vinduet hvis jeg vælger at få et nyt, er det en regning jeg kan sende til firmaet, eller kan jeg forlange at de sender en mand ud og skifter det ?

Hej hej 

Hvis de har lavet denne fejl, ville de typisk skulle betale for et nyt vindue, og ikke for selve udskiftningen af det.
Grunden til dette er, at man skulle have kontrolleret vinduet FØR man satte det i, således at fejlen kunne have været rettet forinden det blev monteret, fuget, tilpasset osv.
Om 800 kr. så er lige billigt nok sluppet, det er så en lidt anden sag. 
Hvis jeg var dig, ville jeg tage imod et nyt vindue, og sælge de to vinduer der, som du ikke skal bruge.
- alt dette fremfor at starte en større sag op med vinduesproducenten.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Aktuelt på forsiden