Spørg Bolius

Kan håndværkeren forlange at få en del af betalingen inden arbejdet går i gang?

Hej Bolius

Kan en håndværker kræve en aconto betaling inden han er gået i gang med arbejdet?

Jeg har accepteret hans tilbud på udskiftning af vinduer. nu forlanger han en aconto betaling før han bestiller vinduerne, skal jeg acceptere det?
han kan jo gå konkurs i morgen, eller skal jeg finde en anden håndværker?

Med venlig hilsen Lena 

Hej Lena

Svaret som du selv giver, har jeg skrevet mange gange her i denne brevkasse.

Man betaler ALDRIG forud. For han kan nemlig gå konkurs i morgen, eller på anden måde svigte og ikke levere materialer der svarer til det betalte.

Som jeg videre plejer at sige, så er det fair nok, at håndværkeren skal have penge meget hurtigt derefter - lige så snart vinduerne er leveret og står på din adresse, (samt er uden fejl eller mangler).

Idag findes der så mange metoder at betale på, lige fra Mobilepay til straks-overførelser til digitale dankortautomater. 

Tømreren kan bare møde op på adressen, foretage hans modtagekontrol og overdrage vinduerne til husejeren, og bede om betaling på dankort.

Men for at svare på dit spørgsmål, så kan han godt kræve det. Det skal selvfølgelig fremgå af jeres aftale, hvor filmen desværre ofte også knækker. For alt for mange for hverken lavet en kontrakt eller andre skriftlige aftaler.

Men det er ham som er den prof. part, og dermed ham der har ansvaret for en korrekt forventningsafstemning, også når det kommer til betalingsaftalerne.

Jeg håber du kan bruge svaret. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden