Spørg Bolius

Annullere aftale med håndværker

Kære Bolius

Kan jeg annullere aftale jeg har indgået med en håndværker? Tilbage i december indgik jeg en skriftlig aftale pr mail, at håndværker skulle starte hus renoverings projekt op i marts, alt efter vind og vejr - og jeg ville blive kontaktet inden projektet skulle opstarte.

Marts går og jeg hører ikke noget. Medio april skriver jeg til håndværker at de skal betragte aftalen som annulleret da jeg ikke har hørt fra dem. Det vil håndværker ikke acceptere og oplyser at han vil være klar til at påbegynde arbejdet i midt maj. Men det vælger jeg at sige nej til. Nu bliver jeg "truet" med advokat fra håndværker, at håndværker vil have dækningsbidrag fra mig. Vil det være jeres vurdering at håndværker har krav på det?

På forhånd tak.

Mvh Henrik

Hej Henrik
 
Det kan desværre være rigtigt nok.
Jeg vil derfor kraftigt anbefale dig, at du også får sat en advokat på sagen; om ikke andet for at vurdere sagen.
Håndværkeren kan selvsagt ikke bare sylte dig og bare lade være med at starte arbejder, for derefter at opkræve betaling for ingenting.
Og det er disse argumenter der skal bringes til bordet.
 
Herfra kan det handle om, hvorvidt du har afmeldt arbejderne tids nok. Og mig bekendt skal entreprenøren kunne bevise, at han har lidt et tab. Dette kunne være indkøb af materialer eller lignende. Og så må man betale for disse, men så skal du selvsagt også have udleveret disse materialer.
Skynd dig at ringe til din advokat, som kan hjælpe dig igennem dette.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden