Spørg Bolius

Nyt klinkegulv i kælder løsner sig - hvad gør vi når det skyldes fugt nedefra?

Hej Bolius

Efter at have lagt klinker i flere rum (50 m2) i kælderen er der nu kommet vand i fugerne mellem klinkerne. Årsagen er undersøgt - det skyldes grundfugt og at klinkerne ikke gør det muligt for gulvet at "ånde". Før klinkerne blev lagt var gulvet malet og der var ingen problemer. Planen er at fjerne klinkerne så gulvet kan ånde igen. Jeg vil gerne have et flot beton gulv - hvilken type gulv er årdbart - mikrocement , epoxy mm ?

mvh michael

Hej Michael

Det lyder ikke så godt. Men jeg har set det før, at man kan få problemer med dampdiffusionen bagefter, fordi klinkerne er så tætte, og store. Havde du brugt mindre fliser, havde der været mange flere fuger, som bedre kan diffundere fugten igennem.

Hverken microcement eller epoxy er særligt diffusionsåbent. Microcement kan er formodentlig mere åbent end epoxy, men jeg ville gætte på at det svarer lidt til dine nuværende klinker. 

Så hvis du vil have et diffusionsåbent gulv, bør du gå efter keramiske klinker, gerne mindre og med større fuger.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden