Spørg Bolius

Faskine - hvor dybt, hvor på grunden og hvordan beregnes størrelse?

Hej Bolius

1. Hvor dybt skal en faskine nedgraves ( tænker på vinter og frost)

2. Hvis faskine er nedgravet under eller i nærheden af en flise terrasse - skal arealet af terrassen medregnes til størrelse af faskinen

Hej fra Anders

Hej Anders

I vores artikel om "Bliv klogere på hvad en faskine er" skriver vi et stykke nede i et pkt 3 "Du skal som minimum grave ned i en dybde på 1 meter, men det er svært at generalisere her. Der kan være problemer med fx jordforhold eller grundvand, der gør, at du må grave dybere. Som udgangspunkt kræver afløbsnormen, at tilløbsrøret til faskinen graves ned i minimum 75 centimeters dybde, så det er frostsikret. Husk at lave et fald på tilløbsrøret hele vejen ned mod faskinen på ca. 1-2 cm fald pr. meter rør. Hvor dybt, du skal grave faskineblokkene ned, afhænger af, hvordan du tilkobler tilløbsrøret. Kobles tilløbsrøret oven på faskinen, må du lægge blokkenes højde til tilløbsrørets plus de 75 cm. Har du ikke mulighed for at grave så dybt, kan du også vælge at koble tilløbsrøret til faskinens bund, men det kræver, at du etablerer udluftning til faskinen."
Bliv klogere på hvad en faskine er

Som udgangspunkt laver man faskinen til at den kan opsamle det vand som bliver ledt fra taget. Vand fra en fliseterrasse bliver (normalt) ledt ud på så stor en flade (langs en hel terrasse), at græsarealet i nærheden burde kunne absorbere det. Et lille tip til en fliseterrasse er at lave nogle afvandingshuller i terrassen. Det kunne fx være ved at fjerne nogle fliser og lave små bede, eller ved at benytte permeable belægninger.
Læs: Fliser og belægninger som nedsætter risikoen for oversvømmelse

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden