Spørg Bolius

Nyt tag, bør vi også udskifte isolering og dampspærre?

Hej Bolius

Vi står for at skulle udskifte vores tag på et typehus fra 1965. I den forbindelse overvejer vi, om vi samtidig skal fjerne den eksisterende isolering og dampspærre og få lagt en ny dampspærre.
Hvor lang levetid har en dampspærre?
Vil det alternativt være tilstrækkeligt at hyre en bygningskontruktør eller lignende og tage nogle stikprøver, når taget er fjernet?

Venlig hilsen Kristian K

Hej Kristian

Med en dampspærre fra 1965 er det altid en god idé at få skiftet den.

Selv om selve folien, (typisk en alukraft) har det fint, så er samlingerne ikke gode eller tætte fra den tid. Dertil kan være lavet en række huller og gennemføringer i dampspærren, som dermed fungerer som skorstene for fugt.

Prøv at se den video fra Videncenteret for energibesparelser i bygninger: Efterisolering af loft af et parcelhus - www.byggeriogenergi.dk - Videncenter for Energibesparelser i Bygninger

Det er ikke sikkert at det er den samme slags hus, men ikke desto mindre.

Det kunne være en fin idé at lade en sagkyndig rådgive jer nærmere, men som nævnt vil det typisk være en god idé at få den skiftet.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden