Spørg Bolius

Plastkugler fra hulmursisolering ligger stadig i haven - er det ok?

Hej Bolius

Vi har fået hulmursisoleret vores hus fra 1971 og der blev brugt en del flamingo kugler som vi havde valgt Som materiale.
Dog har vi desværre fået det spredt i hele haven og indkørsel.
Vi er bekymret for om det kan betyde, at vores grund nu bliver forurenet da vi ved at flamingo er plastik og ikke “natur” materiale i den forstand som firmaet ellers sagde.
De har været forbi og støvsuget en halv gennemsøgte plastik sæk med kugler men der er stadig MANGE
tilbage.
Hvad skal vi gøre?

Venlig hilsen Maria 

Hej Maria

Sikke noget. Hvis der stadigvæk er plastkugler ud over jeres grund, må I jo bede firmaet komme og foretage endnu en oprensning. Vi skal rigtigt nok ikke have plaststykker i vores natur.

De forurener ikke haven i en grad som er skadeligt for jer, eller på anden måde, som vi kender det fra olieforurening. Men ikke desto mindre skal det jo ikke være i vores natur.

Hvis firmaet nægter det, så kan I prøve at få et tilbud fra en anden part, hvad denne skal have for at rense op efter dem. Derefter må I true med denne regning overfor virksomheden.

I kan desuden vælge at tage klagen videre til domstolene, og køre en småsag som det hedder. Læs mere om dette på www.domstol.dk: Danmarks Domstole - Småsager

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden