Spørg Bolius

Fodkoldt sommerhus, firma foreslår hurtigt og billigt at blæse isolering ind under huset - men er det en god løsning?

Hej Bolius

Vi er de heldige indehavere af et hyggeligt bjælkesommerhus fra 1972, som står på sokkelsten. Vi vil gerne kunne bruge sommerhuset mest muligt - også om vinteren, men det trækker koldt op gennem gulvbrædderne, og huset er svært at opvarme, da der absolut ingen isolering er.

Vi vil gerne starte med gulvet og har fundet et firma, som laver en "sokkel" af plader med ventilationsriste og derefter blæser flamingogranulat ind under huset. Dette er en forholdsvis hurtig og billig løsning, men er løsningen effektiv, men stadig sund for huset?

Mvh. D og B

Hej Dorte og Brian

STOP! Det må I aldrig nogensinde gøre.

Med den løsning vil der opstå en enorm risiko for råd og svampe under jeres hus, og i værste fald kan det gå ud over hele bjælkekonstruktionen.

Jeg ved det er fristende med sådan en nem løsning, men den går ikke.

Hvis man krybe sig ind under huset, kunne man måske forbedre det nedefra med bedre isolering, en tæt dampspærre og en tæt vindspærre.

Men ellers er der kun den slagene vej tilbage, at tage alle gulvene op, og renovere det oppe fra - igen med en forbedret isolering, sammen med tætte vindspærre (nederst) og dampspærren (øverst). 

Ring evt. efter en byggesagkyndig og energirådgiver til at hjælpe jer med den rette løsning.

Held og lykke med det, og beklager at jeg skulle være en smule lyseslukker.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden