Spørg Bolius

Efterisolering af gulv i sommerhus

Hej,

Jeg har et sommerhus ved vestkysten - sådan et A-hus fra 70'erne, hvor der nok ikke er meget isolering under gulvet, det er i hvert fald koldt. Hvordan kan jeg efterisolere det?

Jeg har fået mange forskellige svar, afhængig af, hvilke firmaer jeg spørger. Nogle tilbyder at blæse eller anden form for isolering ind, mens andre siger, at det må man absolut ikke gøre, så hvad er er den "rigtige" løsning? Jeg forventer ikke der er andet under gulvet end sand/jord - måske en anelse isolering, som jo sagtens kan være sunket sammen med årene. Ser frem til at høre fra jer.

De bedste hilsner, Jørgen Bruun Eriksen (den heldige ejer af en dejligt sommerhus i vestjylland).

Kære Jørgen

Jeg vil råde dig til at finde ud af hvordan opbygningen  er - kig på tegninger på kommunens hjemmeside eller på filarkiv.dk eller weblager.dk

Når du kender opbygningen er det nemmere at finde frem til hvordan du bedst efterisolerer.

Hvis der er krybekælder eller ventileret hulrum kan du ikke bare blæse isolering ind, uden at risikere at ødelægge konstruktionens egenskaber - måske med fugt og skader til følge.

Hvis du ikke kan finde tegninger, kan du måske bore et hul i konstruktionen et (usynligt) sted med et lille kopbor. Bare lige i den øverste del af gulvet  - indtil du når igennem til et hult lag (med isolering). Her kan du så se hvad der gemmer sig og hvordan konstruktionen er opbygget.

Hvis der er tale om et støbt gulv, er det ikke bare lige at efterisolere.

Held og lykke. 

Se mere her om isolering af gulve:

Isolering af gulv, når der ikke er kælder | det skal du overveje (bolius.dk)

Efterisolering | Læs hvordan du sparer penge og øger komforten (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden