Spørg Bolius

Fodkoldt sommerhus, opfylder isoleringen kravene i Bygningsreglementet?

Hej Bolius

Jeg døjer med frygtelig fodkulde i mit sommerhus, som gør det praktisk umuligt at opholde sig i om vinteren. Jeg forstår det ikke, huset er bygget i år 2000.

Jeg har taget et foto under min terrasse, og kan se mursten og væg er helt fritstående uden isolering.
Kan I vurdere om byggeriet af sommerhuset har opfyldt gældende krav til den tid. Når jeg ser på bygningsreglementet kan jeg blive i tvivl.

Vh Mogens

Hej Mogens

Det lyder bestemt ikke godt, og det er forkert udført iht. daværende lovkrav i Bygningsreglementet, også selv om vi skal tilbage i BR98-S bygningsreglementet for småhuse.

Der er så dog desværre ikke rigtig nogle at rette et erstatningskrav imod. Dem der byggede huset tilbage i 2000, kan du ikke komme efter den dag idag, da det er mere end 10 år siden.

Så skulle det være fordi du har en ejerskifteforsikring, men selv den er lidt op ad bakke med det krav.

Huse skal være tætte, og det virker til at vinden kan blæse lige ind i dit hus og gulvet under. Det vil derfor formodentlig handle om tætning med vindspærre, isolering og evt. også en dampspærre.

Kan man komme sikkert ind und huset udefra, kan det måske laves ad den vej. Ellers er der desværre nok kun den mulighed at få åbnet gulvene, og få dem renoveret/udbedret.

Jeg håber I kan bruge mit svar. Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden