Spørg Bolius

Tilbygning - hvordan opfylder og dokumenterer jeg kravene (i BR18) til isolering og tæthed?

Hej Bolius
Jeg har et sommerhus hvor jeg påtænker at ombygge en overdækketterrasse til stue / udestue og er usikker på  hvilke krav der gælder hvis det er en stue vs udestue.
Fra kommunen har man sagt at jeg skal have en 'varmetabsberegning' men det er så godt som umuligt at finde
nogen der har kapacitet til det. Samtidig er jeg blevet usikker på om det er påkrævet, idet paragraf 267 i BR siger at 'man kan overholdeenergikravene ved at benytte energirammen eller ved at fælge krav til  u-værdier'.
Og i paragraf 283 er der så givet specifikke u-værdier til forskellige dele af konstruktionen. Hvis jeg overholder dem - er huset så tilstrækkeligt isoleret, eller bliver det afgørende hvor stort e.g. vinduesarealet er?
VH Esben S

Hej Esben S

Som udgangspunkt lyder det til, at du har sat dig godt ind i Bygningsreglementet. Men lige i forhold til Energirammer og energikrav skal man have helt styr på hvad projektet omhandler.

Først og fremmest er det kravene i § 283 - § 286, du skal følge. Og i forlængelse af det er kravet, at hvis det samlede areal af vinduer og yderdøre udgør mindre end 30 pct. af det samlede areal, så kan energikravene overholdes ved at opfylde kravene i §283. Men det skal du dokumentere.

Selvom der er travlt i byggebranchen, er du nødt til at få en byggerådgiver til at beregne U-værdier for de ønskede konstruktioner, for at sikre de overholder dem i tabellen.

Jeg håber, det lykkes at komme videre med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden