Spørg Bolius

U-værdier i Bygningsreglementet - hvilke krav gælder for min ombygning?

Hej Bolius

Jeg søger svar på formuleringen om krav til u-værdier i BR18.
Det er alment kendt at jo lavere en u-værdi er, jo bedre isolerende er den.
Derfor undrer det mig at u-værdierne er lavere i §268 og §279, som er for eksisterende byggeri og ombygning end i §257 som er de generelle mindstekrav for til klimaskærmen.

Kan i fortælle mig hvorfor det er sådan, for jeg kan ikke få det til at hænge sammen.

vh Frederik F

Hej Frederik F

Jeg kan godt forstå din forvirring, og man skal også have tungen lige i munden, når man skal navigere igennem Bygningsreglementet.

Som du nævner, er de forskellige oplyste U-værdier mindstekrav til de enkelte bygningsdele. Samlet skal bygningen overholde en energiramme, men i den beregning, kan man skrue lidt op og ned på de enkelte bygningsdeles U-værdier afhængigt af hvor meget der isoleres med. Lever de enkelte bygningsdele kun op til mindstekravene, er det ikke en garanti for, at energirammen kan overholdes.

Som du også har bemærket, er det forskelligt om du skal bygge nyt, bygge til eller bygge om. Ved til- og ombygning er der andre faktorer, der også spiller ind. Jeg vil derfor anbefale, du kontakter en byggerådgiver, arkitekt eller bygningskonstruktør, og får hjælp til udregningerne til dit projekt.

Bliv klogere på hvad en energiberegning er i vores artikel her: Energiberegning af nye huse

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden