Spørg Bolius

Gulvbrædderne krumme i nyt sommerhus - skulle der have været fri luft over isoleringen?

Hej Bolius

Gode venner har lige købt sommerhus i Nordsjælland. Huset er bygget i 1997. alle parketgulvbrædder er krumme . fugtighedsmåling siger 8-10 % -så det er ok
-men noget må være galt .jeg har optaget et gulvbrædt . det viser sig at isoleringen ligger op til underside af gulvbrædderne. Bør der ikke være luft imellem isolering og underside af gulvbrædderne.??
Hvad var isoleringskravet til gulvisolering i sommerhuse i 1997 ??

mvh Erik 

Hej Erik

Det lyder ikke helt godt, og du har helt ret i, at det ikke er et godt tegn, når brædderne buer op ad. Det er typisk et tegn på fugtpåvirkning nedefra.
Det der får brædderne til at bule er forskellen på fugten øverst i brættet kontra bagsiden af brættet.
Så hvis du måler fugtigheden på bagsiden af gulvbrættet vil du måske/formodentlig kunne måle et væsentligt højere fugtindhold der, måske endda helt op over 20 % træfugt.
Man behøver kke at have luft mellem isoleringen og gulvbrædderne. Det er ikke umiddelbart dér at ventilationen skal være. Det er mere under gulvkonstruktionen.
Det handler derfor formodentligt mere om fugt under huset, som trænger op igennem gulvkonstruktionen, end om fugt over isoleringen.
Isoleringskravet til gulvet tilbage i 1997, var omkring 150-200 mm, så vidt jeg husker.
Jeg håber I kan bruge mit svar. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden