Mig og min have

Mig og min have er en podcast til dig, der har mod og lyst til at få jord under neglene. Vi tager dig med på tur rundt i nogle af landets mest bemærkelsesværdige haver og bliver klogere på månedens gøremål.

Tilgængelig på iTunes

Podcast når det passer dig

Podcast er radio, når det passer dig. Du kan abonnere på en podcast, så episoderne løbende dukker op, når de bliver udgivet.

Du kan lytte til podcast på din computer, tablet og smartphone.
På Mac søger du i iTunes efter ”Mig og min have”. På iPhone findes der en indbygget podcast app (søg på ’podcast’) og på Android-telefoner skal du hente en app, fx Podcast Republic (gratis). På computer kan du lytte med her.

Husk at abonnere på podcasten, så du ikke går glip af næste episode.

Hvem lytter du til?

Jesper Carl Corfitzen

Ekspert i haven og landskabsarkitektur

Jesper er ekspert i alt som har med have og haveliv at gøre. Han har et indgående kendskab til planter i alle udstrækninger. Det vil sige at han ved alt om både udendørs og indendørs stueplanter, blomster og grønne planter samt dyrkning og anvendelse af disse.

Andreas Saxild

Podcastudvikler på Heartbeats

Andreas producerer til daglig radio for onlinemediet Heartbeats, men når det kommer til det der med at svinge havesaksen er hans erfaring begrænset. Det er mest den pligtskyldige tur med plæneklipperen eller den evindelige træfældning og kløvning i barndomshjemmet, som Andreas forbinder med havearbejdet. I ‘Mig og Min Have’ er han derfor gået i mesterlære for at opdage en anderledes begejstring for havelivet end den han husker fra arbejdsweekender med sin far. 

Episode 4 udkommer: 31. maj

Næste episode handler om plantning, når turen går til Mormonkirken.

Episode 4: Roser hos Peter Scherg

Tag med på en rejse ind i rosernes forførende land med Peter Scherg, Andreas Saxild og Jesper Carl Corfitzen i denne tredje podcast fra Mig og min have.

I denne episode inspirerer vi dig til en fornyet rosegæse med anekdoter, passion og praktiske tips til hvordan du skal passe dine roser og få sat skub i dem i foråret.

Tilgængelig på iTunes

Episode 2: Græsplænen hos Dyrehaven Golfklub

Den perfekte græsplæne, løgplænen, mosplænen og ”den vilde” plæne. Uanset form er græsplænen det haveelement som vi haveejere kaster flest ressourcer efter og bruger mange timer på hvert år.

I denne episode besøger vi greenkeeper Martin Nilsson hos Københavns Golfklub i Dyrehaven og hører hvordan de får golfbanen til at stå smukt. Vi får også tips til græsplæner med andre formål end en VM-kvalificering fra Bolius’ haveekspert, Jesper Corfitzen.

Tilgængelig på iTunes

Episode 1: Forspiring hos Egeskov Slot

Her i første udgave af 'Mig og Min Have' skal vi aflægge Egeskov Slotshave et besøg, hvor vi vil sætte fokus på forspiring og dyrkning. Det stadigt forholdsvis mørkt udenfor og dagene relativt korte, så forspiring kan godt være lidt af en udfordring.

Du kender det måske allerede – lange ranglede kimplanter der kigger nedtrykt efter den første forårssol og energi. Men lad os skynde os til Fyn og det pragtfulde Egeskov Slot hvor vi vil høre Slotsgartner Peter Bonde fortælle om stedets mangeårige tradition for, at dyrke og fremelske sæsonens egne planter og hvilke sorter de dyrker i deres køkkenhave.

Tilgængelig på iTunes

Bolius - et helejet Realdania selskab