Spørg Bolius

Renovering af bad - er der krav om skurvogn med bad og toilet til håndværkerne?

Hej Bolius
Vi skal have renoveret vores badeværelse og have sat nye døre i hele vores hus.
Firmaet vi har booket til det siger, at der skal opstilles en letvogn til 15.000 kr. på vores grund fordi arbejdet varer mere end 3 dage.
Forventet arbejdstid på badeværelset er 30-45 dage, men indeholdt i den tid er der jo en del dage, hvor håndværkerne ikke kommer pga. gulvet mm. der skal tørre.

Kan det være rigtigt, at der stadig skal opstilles letvogn?

Vi har et fint gæstetoilet med håndvask som de kan bruge, og de er velkommen til at sidde på vores terrasse eller i vores spisestue og spise deres frokost.
Vi synes det er mange penge at give ud til det.

Med venlig hilsen Ulla H

Hej Ulla

Det er en række krav til arbejdsmiljøet, og disse skal firmaerne reelt leve op til. Dette betyder at de skal kunne tilbyde et bad eksempelvis, ligesom der skal være et sted de kan spise der frokost mv.

Så firmaet skal tilbyde håndværkerne skurpenge, hvis der ikke stilles et skur til rådighed. 

Og det koster jo noget, på den ene eller anden måde. Og det pålægger dette firma så jer direkte. 

Andre firmaer regner det bare ind i tilbudssummen. Og det kan jo så være, at andre I bedt om en pris fra var dyrere, ad den vej.

Og ja, vognen derude koster dagslejer, uagtet om den bliver brugt eller ej. Og af samme grund vælger man ofte blot at betale skurpenge, for ikke at spilde denne leje, hvis man kun bruger få dage om ugen.

I kan jo evt. vælge at indhente andre tilbud. Man bør altid få flere tilbud.

Jeg håber I kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden