Spørg Bolius

Hvem skal demontere skabe når håndværkeren skal udbedre egen fejl - og kan vi kræve kompensation?

Hej Bolius

Et teknisk og juridisk spørgsmål angående fejl i et nybygget badeværelse i min andelsbolig. Efter arbejdets udførsel (og 75% af arbejdet er blevet betalt) er vi blevet opmærksom på en række
skjulte fejl, hvoraf den værste er, at hældningen på badeværelsesgulvet ikke lever op til kravene i vådrum. Enkelte steder er der deciderede lunker i gulvet (vådrumsvinyl), hvor vandet samler sig efter et brusebad. Jeg har forholdt murer, der har stået for badeværelset disse fejl og han har tilbudt at udbedre dem - hvilket ifølge ham vil tage 3-4 dage, hvor de vil tage den nederste række vægfliser ned, tage linoleum op og spartle gulvet. Efterfølgende laves der vådrum, vådrumsvinyl på ny, opsætning af den nederste række fliser samt fugning.
Kan dette teknisk lade sig gøre?
Det vil kræve, at et indbygget skab med vaskemaskine nedtages og fjernes mens arbejdet pågår - noget som vi selv må stå for.
Og vil desuden være til stort besvær i perioden. Kan jeg kræve kompensation for dette?

Hej Viktor

Det lyder da ikke så godt, men fint at den udførende har accepteret, at de skal udbedre manglerne. Så langt så godt.

Jeg får relativt ofte dette spørgsmål, om hvor meget man selv skal bidrage med i forbindelse med sådanne udbedringer.

Det er kutyme i branchen at man selv rydder for indbo mv. Men det er så klart, at hvis det er forbundet med større tidsforbrug og besvær, så plejer man at aftale at hjælpes ad. Altså at I fjerner almindeligt indbo mv. (tømmer skabene) og så må firmaet som skal udbedre selv stå for at tage skabene ned mv.

Nogle gange er det i din egen interesse at du selv piller tingene forsigtigt ned, og på den måde undgår skrammer og skader på tingene. Ikke hermed sagt, at det er okay at håndværkerne skrammer det, men det bliver altid en dum situation bagefter.

Noget helt andet er så hvis du decideret har udgifter til andre håndværkere eller lignende for at ændre det her. Her kan du godt kræve at det ansvarlige firma enten dækker for denne udgift, eller at de selv står for nedtagningen af skabe mv.

For nej, det er jo ikke fair at du skal betale ekstra eller to gange, for noget der ikke er din egen skyld eller ansvar.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden