Spørg Bolius

Renovering af det nye hus er økonomisk løbet løbsk - hvordan skal vi prioritere?

Hej Bolius

Efter vi har købt et lille hus fra 1965, er det hurtigt løbet løbsk med listen over projekter. Men vi er ikke spor garvede og har brug for vejledning til at tage fat på projekterne i den mest meningsgivende rækkefølge.

Huset er 113m2 og har 56m2 kælder. Under resten af huset er der en ca. 60cm høj krybekælder.

For at øge komforten vil vi:
- Nedlægge krybekælderen til fordel for terrændæk og gulv med gulvvarme. (Krybekælderen ligger under husets stue/køkken).
- Udskifte vinduer
- Efterisolere taget

På det kosmetiske plan vil vi:
- Rive gammelt tapet af og filte væggene
- Sætte gipslofter op
- Lægge nye trægulve (også med gulvvarme over kælderen).

Men-

Giver det mening at lave vægge og lofter før der bliver lavet terrændæk?

Giver det mening først at lave afdelingen over kælderen inkl. gulvvarme, for derefter at lave terrændæk og lægge mere gulvvarme?

Giver det mening at kaste sig over gulvvarmen inden udskiftning af vinduer? (drømmen er gulvvarme som eneste varmekilde, så der er risiko for kuldenedfald ved de gamle vinduer).

På forhånd mange tak for hjælpen.

Mvh Natalie

Hej Natalie

Der er flere måder, man kan betragte jeres projekter på. Når I spørger ind til om én måde er bedre end en anden, vurderer jeg, at det er fordi, I ikke har råd til at få lavet det hele på en gang.

At få lavet gulvene med gulvvarme kan godt laves i etaper, men kunne også være rart for både jer og byggeprocessen, at få overstået i en omgang. Det er måske lidt mere omstændigt at gøre, når først I er flyttet ind og skal rydde halvdelen af huset. Så hvis muligt, så gør det i en omgang.

Nye vinduer og efterisolering af tag vil selvfølgelig sænke varmeforbruget. Så jo før det bliver gjort, jo før vil I spare penge på varmeregningen. Det er dog to projekter, som nemmere kan udføres løbende, da I fx kan skifte et par vinduer af gangen og efterisolere over nogle uger. Og hvis arbejdet laves når det er lidt lunere, er kulden heller ikke et forhold, man skal tage hensyn til.

Jeg håber, I med min betragtning på projekterne kan få bedre styr på planlægningen.

God fornøjelse med arbejdet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden