Selvom skabslågen i køkkenet er blevet skæv eller føles træg, når du forsøger at åbne den, behøver du ikke kassere den. Ved at justere på hængslerne, vil den ofte kunne blive så god som ny.

Sådan gør du

1
Tag evt. køkkenlågen af
Hvis du gerne vil have lidt mere plads at arbejde med, kan du skrue lågen helt af, inden du går i gang med at rette den op. Du behøver dog ikke gøre det. De fleste nyere køkkenlåger er monteret med et Blum-hængsel, der skilles, når du løfter i en lille fjederanordning bagerst på hængslet. Har dit køkken ikke denne type hængsel, må du skrue lågen af for at afmontere den.
2
Ret din skæve låge ved at skrue på hængslets justerskruer
Hvis lågen sidder lidt skævt, kan den normalt justeres ind på hængslets justerskruer. Skruen tættest på lågen løfter og sænker den yderste del af hængslet. Du kan derfor skrue på denne med en skruetrækker for enten at hæve eller sænke lågen.
3
Hvis køkkenlågen er for tæt på skabet, kan du løsne den bagerste skrue
Hvis din køkkenlåge fortsat ikke lukker ordentligt til, sidder den måske for tæt på selve skabet. Det kan få lågen til at føles træg at åbne og lukke, og så kan du løsne den bagerste skrue løs, hvorefter hængslet kan flyttes lidt frem.
4
Hvis lågen er for høj eller lav, kan du løsne skruerne på hængselplatten
Løsn de 2 skruer på skabsdelen af hængslet (hængselplatten), hvis hele lågen sidder lige, men blot en smule for lavt eller for højt. Herefter kan hængselplatten skubbes lidt op eller ned og spændes igen.

Derfor bør du reparere frem for at udskifte

Når du fikser den gamle køkkenlåge frem for at bestille en ny, gavner det både din pengepung og klimaet. En ny låge koster nemlig ressourcer og udleder CO2, når den produceres. En forholdsvis almindelig køkkenlåge af MDF eller laminat har et CO2-aftryk på 4,4 kg.