Justering af skabslåge og køkkenlåge

Du behøver ikke at løfte køkkenlågen af for at rette den op, men hvis du gerne vil have lidt mere plads at arbejde med, kan du godt gøre det. De fleste nyere køkkenlåger er monteret med et Blum-hængsel, der skilles, når du løfter i en lille fjederanordning bagerst på hængslet. Har dit køkken ikke denne type hængsel, må du skrue lågen af.

Hvis lågen sidder lidt skævt, kan den normalt justeres ind på hængslets justerskruer. Skruen tættest på lågen løfter og sænker den yderste del af hængslet.

Derfor bør du reparere frem for at udskifte

Når du fikser den gamle køkkenlåge frem for at bestille en ny, gavner det både din pengepung og klimaet. En ny låge koster nemlig ressourcer og udleder CO2, når den produceres. En forholdsvis almindelig køkkenlåge af MDF eller laminat har et CO2-aftryk på 4,4 kg. 

Er køkkenlågen for tæt på skabet, kan det give problemer

Hvis køkkenlågen fortsat ikke lukker ordentligt til, sidder den måske for tæt på selve skabet. Det kan få lågen til at føles træg at åbne og lukke, og så kan du gøre følgende:

  1. Løsne den bagerste skrue, hvorefter hængslet kan flyttes lidt frem.
  2. Løsne evt. de 2 skruer på skabsdelen af hængslet (hængselplatten), hvis hele lågen sidder lige, men blot en smule for lavt eller for højt. Herefter kan hængselplatten skubbes lidt op eller ned og spændes igen.

Herunder følger også to guides to at justere hængslet i gamle skabe samt hængslet i en vinduesramme.

Med ovenstående guides skulle du gerne kunne rette og justere alle dine hængsler og låger i huset. 

Vil du have flere gør det selv-tips, så klik på linket herunder.