Spørg Bolius

Rotterne har fået adgang til loftet ved at bide sig gennem fuglegitteret, hvordan hindrer vi det?

Hej Bolius

Vi har bølgetag. Og rotter er kommet op på vores loft ved at bide plastic fuglegitteret i stykker. Findes der andet materiale som rotterne ikke kan bide igennem? Hvad kan vi iøvrigt gøre ved problemet.

Mvh

Kurt J

Hej

Det er rigtig skidt at få rotter.

Jeg regner med du har kontaktet kommunen og har haft kontakt til en rottefænger.

Rotter kan gnave igennem de fleste til. Så et fuglegitter i metal ville også bare blive gnavet væk. Fuglegitre er beregnet til at holde fugle væk. Det kan ikke holde rotter væk.

Du skal finde ud af hvordan rotterne får adgang til tagrenden eller tagfoden, hvor de så kommer ind til taget.

Er der store træer i nærheden af taget, hvor de kan kravle op og hopper over på taget? Så kan du fælde træerne eller sikre at rotterne ikke kan krave op ved at sætte fx en krave på træstammen.

Kommer rotterne op igennem tagnedløbet, kan du monterer en ”gravid dame” en fortykkelse af røret.

Så det du skal gøre er at sikre rotterne ikke kan komme op på taget, for så vil de kunne komme ind under tagbeklædningen uanset hvilke tiltag der laves. Man skal sikre der er ventilation til taget og rotterne vil kunne komme ind igennem disse steder.

Du kan læse mere i denne artikel: Rotter i boligen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden