Hvor stort et lager med langtidsholdbar mad skal du have til en familie på fire, så I kan klare jer i tre dage? Følger man Fødevarestyrelsens anbefalinger, kan et lager til en familie på fire – to voksne og to børn på henholdsvis 12 og 6 år – fx se således ud. Mængden er fundet ved at gange Fødevarestyrelsen anbefalinger op, og det er muligt at sammensætte sit lager efter anbefalingerne på mange andre måder.
Må vi vise dig en interaktiv grafik?
Her plejer at ligge en interaktiv grafik. Vi kan desværre ikke vise dig elementet, på grund af dine cookie-indstillinger.
Fødevarestyrelsens eksempel: Langtidsholdbare varer til én person i tre dage
Lageret forudsætter, at du har adgang til et køkken, hvor der er krydderier, salt og lignende, og hvor du har mulighed for at tilberede mad over fx et gasblus, hvis strømmen til kogepladerne er gået.
- Knækbrød, ca. 500 g
- Konserves med spiseklar kød og fisk, ca. 300 g
- Konserves med spiseklare bælgfrugter, ca. 300 g
- Konserves med spiseklare grøntsager, ca. 1,5 kg
- Pasta eller couscous, ca. 500 g
- Gryn, ca. 500 g
- Nødder, 100 g
- Planteolie
Kilde: Fødevarestyrelsen

Så meget fylder lageret i et skab, når det er pakket tæt i en tæt plastikkasse, der holder mus og andre skadedyr ude. Foto: Rasmus Bjørnholdt Sørensen