Hvor stort et lager med langtidsholdbar mad skal du have til en familie på fire, så I kan klare jer i tre dage? Følger man Fødevarestyrelsens anbefalinger, kan et lager til en familie på fire – to voksne og to børn på henholdsvis 12 og 6 år – fx se således ud. Mængden er fundet ved at gange Fødevarestyrelsen anbefalinger op, og det er muligt at sammensætte sit lager efter anbefalingerne på mange andre måder.  

Fødevarestyrelsens eksempel: Langtidsholdbare varer til én person i tre dage

Lageret forudsætter, at du har adgang til et køkken, hvor der er krydderier, salt og lignende, og hvor du har mulighed for at tilberede mad over fx et gasblus, hvis strømmen til kogepladerne er gået. 

  • Knækbrød, ca. 500 g 
  • Konserves med spiseklar kød og fisk, ca. 300 g 
  • Konserves med spiseklare bælgfrugter, ca. 300 g 
  • Konserves med spiseklare grøntsager, ca. 1,5 kg 
  • Pasta eller couscous, ca. 500 g 
  • Gryn, ca. 500 g
  • Nødder, 100 g
  • Planteolie

Kilde: Fødevarestyrelsen